Helyünk a világban

Hírek

Kedves látogatók!

A következő időszakban itt a honlapon és a közösségi médiás felületeimen is megújulást, tartalombővítést tervezek. Szeretném a sok-sok új tervemet, ötletemet megmutatni, jóval aktívabb jelenléttel, sok érdekes írással várok szeretettel mindenkit vissza hamarosan! Addig is emailben vagy facebook-on szívesen fogadom az ötleteket, hogy miről szeretnétek olvasni! Szép tavaszt kívánok! Andrea


Örömmel tájékoztatom kedves látogatóimat, hogy 2020. tavaszán újabb képzésen veszek részt, amellyel hamarosan hivatalos eü. és természetgyógyász alapvizsgát teszek, ősztől pedig pszichológia egyetemi alapképzés következik, hogy még több szakismerettel segíthessek:)


Kedves látogatók! A következő időszakban átmenetileg nem dolgozom, hogy a sok évi munkát feltöltődési időszak követhesse: család, pihenés, tanulás, megújulás. Terveim szerint 2021. nyarán folytatom, immár végzett kineziológusként is, és ahogy eddig: empátiával, szakmai tudással támogatva az önismeret útján a hozzám fordulókat.


Kedves érdeklődők!

Elfoglaltságom esetén időpontegyeztetésre sms-ben van lehetőség a 70-9423236-os számon, vagy visszahívás kérhető.


Legnépszerűbb írásom a blogban továbbra is a "Nőiesség, férfiaság - mit jelent a női sor és a férfi sor a családállításban?" A bejegyzésben a női és a férfi erőről írok, azaz arról, hogy mi lehet az akadálya annak, ha nőként vagy férfiként nem érezzük, hogy a helyünkön lennénk.


Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy egyéni és csoportos családállításra 2015. június 1-jétől új helyszínen, a XIV. kerületben, a Várna utca 12-14. szám alatt várok mindenkit!

Az elmúlt két évben "kinőttem" korábbi, szeretett helyemet és reményeim szerint e könnyebben megközelíthető helyszínen még többeknek tudok segíteni megoldást találni a problémákra.

Szeretettel várok mindenkit!:)


Egyéni állításra jelentkezés a 70-942-32-36 os telefonszámon.


Csoportos állításra jelentkezni az info@csaladrendszer.hu címen lehet. Csoportjaimat az érdeklődők számának függvényében szervezem, ezért annak aktuális időpontjáról e-mailben tudok felvilágosítást adni.


Kedves érdeklődők! 2013. októberétől szeretettel várok új, fix helyemen mindenkit, aki szeretne egyéni vagy csoportos családállításon részt venni! Cím: Petneházy utca 76/A.

Kapcsolat

dr. Barna Andrea családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Testvérek - ki viseli a szülők terheit?

Családunk, amelybe születtünk egy rendszer. Minden tagja együtt alkot egy egészet, amely egyensúlyban van. A legjobb, ha mindenki a saját helyén, saját feladatait oldja meg, ez a mindenki számára...

Csoportos családállítás: ahol egymás történetei is hatnak ránk...

A családállítás eredetileg csoportos módszer, Bert Hellinger csoportokkal dolgozva alakította ki ezt a szisztematikus pszichoterápiás módszert. Mit jelent az, hogy csoportos módszer?

A csoportos családállítás – bár hatásában teljesen egyenértékű vele – valami mást ad, mint az egyéni állítás: benne van a közösséghez tartozás élménye. A mások sorsába való bepillantás által saját sorsunk jobb elfogadását, a többiek segítő részvétele által pedig az elfogadás, a bizalom megtapasztalását teszi lehetővé.

Kétségtelen ugyanakkor, hogy a csoportos állítás időkerete szűkebb, és ettől függetlenül is kisebb teret enged a személyes kapcsolatnak az állításvezetővel. Az állításon látottak feldolgozása sokkal inkább az állítást kérő résztvevőre hárul, ehhez kevesebb támogatást tud kapni az álításvezetőtől. Mégis érdemes kipróbálni mindkét módszert, mert van akinek a csoportos, másoknak az egyéni állítás válik be inkább.

És van olyan is, hogy mindkettő közel áll hozzánk: amikor egy-egy témával inkább csoportban szeretnénk foglalkozni, más témával egyéni állításra mennénk.

Az a tapasztalat, hogy a csoportos családállítások mintha egy-egy téma köré szerveződnének. Bár a jelentkezők nem ismerik egymást és az állításvezető sem feltétlenül tudja pontosan előre, hogy ki milyen témával érkezik, mégis mintha nem lenne véletlen hogy milyen csoport jön össze. Vannak alkalmak, amikor a témák a nőisesség, a női energia, az anya-lánya kapcsolat körül mozognak, máskor több „titok”, elfelejtett vagy kirekesztett családtaggal összefüggő állítás követi egymást egy napon. Valamilyen módon összhang van azok között – ez nagyon érdekes – akik összegyűlnek egy-egy csoportos családállítás kapcsán: így aztán nagy hatással van mindenkire a többiek állítása is.

Az sem véletlen – ez is tapasztalat – hogy kit milyen „képviseletre” választanak ki. Az egyik nem régi csoporton például az egyik állítást kérő többször is az apát képviselte mások állításaiban, majd amikor az ő saját állítása következett kiderült: problémája az édeaspjával kapcsolatos, akinek tetteit, életmódját nehezen fogadja el. A mások állításában betöltött képviselet – ahol „apaként” szerepelt - segített neki abban, hogy saját édesapját is jobban megértse: meglássa, hogy az apa sorsa mögött milyen összefonódások, kötöttségek állnak. És bár segíteni az apjának nem tud – ez a családállítás egyik alappillére, hiszen az apa „nagyobb”, mint mi – de ha megérti az összefüggéseket akkor megkönnyebbül egy tehertől. Érdekes megfigyelés, hogy az egyéni állítások is összefüggést mutatnak egy-egy időszakban: tettes-áldozat energia, iker-energia – sokszor egymást követik a hasonló problémák vagy a hasonló sors-összefonódások.

Egyéni vagy csoportos állítás? A válasz egyszerűnek tűnik: hallgassunk a megérzésünkre, hogy éppen most mire van szükségünk.

e-mail icon Facebook icon