Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm honlapomon!

Időpontfoglalás sms-ben:


70-942-32-36

Kapcsolat

dr. Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Kineziológia és párkapcsolat

A kineziológia lényege a stresszoldás, amely az első lépés ahhoz, hogy változtassunk az életünkön, akár apró, akár nagyobb dolgokban. Stressz alatt, befeszülve nincsenek jó ötleteink, nincsenek megoldási irányok, nincs kilátás, csak a feszültség, a tehetetlenségérzés. Az első lépés, hogy a minket korlátozó, beszűkítő stressztől megszabaduljunk.

Ezek után, megkönnyebbülve, a problémáink kihívásként érzékelése és megoldása már nem is nehéz! Stressz nélkül rendelkezésre áll a kreativitásunk, az optimizmusunk, a nyomás alól felszabadult energiáink most a megoldásra fordíthatók.

Ez nem csak jelentős dolgokban van így: hétköznapi apróságok is súlyossá, nehézzé válnak attól, ha stresszben vagyunk. A stresszkezelés hatékony módjainak megismerése az egyik legfontosabb tudás, hiszen minden pillanatban különböző stresszoroknak vagyunk kitéve. A kérdés mindig az, hogy hogyan bírkózunk meg velük. A kineziológiai oldás egyrészt leveszi rólunk a korábban átélt és bennünk megmaradt stresszeket, másrészt szemléletet alakít és önállóan is alkalmazható stresszkezelési technikákat tanulhatunk meg általa. 

Az első lépés tehát, hogy megszabaduljunk a blokkjainktól, azoktól a belső akadályoktól, amelyek a "boldogságunk", pontosabban szólva a jó minőségű életünk előtt állnak.

A párkapcsolat az életünk egyik egyik alapkérdése: ha nincs, vagy nem jól működik, az stresszt okoz bennünk. Ha jól működő, támogató, akkor segít az élet egyéb stresszhelyzeteivel való megküzdésben. Segít! De a feladat akkor is a miénk. A párunk támogatása nagy erőforrás, de a stresszel egyedül nézünk szembe a munkahelyen, a gyereknevelésben, a szüleinkkel kapcsolatban, vagy éppen jártunkban-keltünkben. A kineziológia stresszoldó módszerei segítségünkre vannak akkor is, ha párként együtt kell külső stresszorral  szembenéznünk. 

A párkapcsolatban sok korábbi emlékünk, gyermekkori vagy transzgenerációs eredetű érzésünk előjön, hiszen hasonló az alaphelyzet: kötődünk valakihez, mint ahogy gyermekként is tettük. A személy ugyan teljesen más, ő nem a szülőnk, még csak nem is hasonlít rájuk, a kapcsolatban mégis olyan emlékek, viselkedésmódok törnek elő, amelyekhez stressz kapcsolódott a múltban. Az emlékeink  ismeretében tudatosabb, jobb minőségű életünk lehet, de még jobb, ha az emlékeinkhez kapcsolódott érzelmi blokkokat, elraktározott érzéseket, stresszeket elengedjük. Ezért is érdemes az önismereti munka során a stresszoldást alkalmazó kineziológiai módszereket igénybe venni.

Ha szeretnél minderről többet olvasni, ezt ajánlom, ha szívesen eljönnél blokkoldásra, keress elérhetőségeimen!

e-mail icon Facebook icon