Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm honlapomon!

Időpontfoglalás sms-ben:


70-942-32-36

Kapcsolat

dr. Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Bemutatkozás 

dr. Barna Andrea

Barna Andrea - családfelállítás Budapest

Barna Andrea kineziológus, családállító coach és nyilvántartott mediátor vagyok.

2000-ben végeztem az egyetemen, majd négy évvel később újabb, immár kommunikációs diplomát szereztem. 2013-ban önálló Mediációs Irodát nyitottam Budapesten. Jelenleg a Károli Egyetem végzős pszichológia-alapszakos hallgatója vagyok. Mindig az emberi problémák érdekeltek: elsősorban a párkapcsolatok, az életvezetési elakadások, a betegségek lelki háttere, az anyaság kérdésköre, a családi kapcsolatok. Azt gondolom, hogy a kapcsolatok meghatározzák életünket, és hiszem azt, hogy aki párkapcsolatokkal foglalkozik, annak mély ismeretekkel kell rendelkeznie az egyéni problémákról is. A családállítás számomra azonban kapcsolati kérdésektől független, önálló önismereti és segítő módszer, amely tapasztalataim szerint megoldást hoz olyan egyéni problémákra is, amelyekre más módszerek nem.

Hellinger családállítással 15 éve foglalkozom. Rendszer- és családállító coach, field terapeuta végzettségemet - hivatalosan 2012-ben - a Gilford Akadémián, gyakorlatomat korábban csoportos családállításokat vezető pszichológus mellett szereztem és fejlesztettem tovább az elmúlt években. Elsősorban egyéni állításokat tartok.

családállítás mellett, a mediátor-képzést megelőzően és azt követően is több különböző képzésen vettem részt, amelyek mind segítettek önálló szemléletem kialakításában, amit fontosnak tartok. Ezek közül talán a legjelentősebb, hogy 2013-ban dr. Bíró Gyulának, a Károli Egyetem tanárának köszönhetően elvégeztem az egy éves NLP és NLPszichoterápia gyakorlati és kommunikációs képzést, amely egy célorientált, jövőre irányuló terápiás módszer. Fontosnak tartom a szakmai fejlődést, a különböző módszerek ismeretét, ezért 2015 óta One Brain kineziológiai képzések sorozatán, 2020. tavaszától természetgyógyász alapképzésen vettem részt és szereztem természetgyógyász végzettséget. Ezt kisebb tréningek is kiegészítik, amelyek közül a 2018-ban megismert "Erőszakmentes kommunikáció" módszerét (Rambala Éva) emelem ki, de többek között a keleti módszerekben is ismereteket szereztem (Reiki, Prána nadi). A megismert módszerek nagy része jó kiegészíti egymást és az évek alatt egységes háttérré álltak össze a munkámhoz. De a legfontosabbnak a személyes elhivatottságot tartom: azt, hogy az ember valóban a segítő szakmára hivatott legyen, ez az  alap, amire a szakmai tudás felépülhet.

Többféle módszer ismeretében  és az évek alatt megszerzett tapasztalatommal - és ezt a visszajelzések is megerősítik számomra - megértő, empatikus támogatást tudok nyújtani a hozzám fordulóknak családállítóként immár 9 éve.

Jelenleg három gyermeket nevelek, öt évestől 16 évesig, legnagyobb lányom már felnőtt. Két fiam és két lányom van, ketten ikrek közülük. Jól ismerem azokat a problémákat, amelyekkel a gyermekeket - akár egyedül - nevelő anyák szembesülnek, és azokat, amelyekkel egy önálló karriert megteremtő nőnek szembe kell néznie. Ma már tapasztalatból ismerem a csecsemőkor mellett a kisiskolás-kor és a kamaszkor nehézségeit, az ikergyermekek körül felmerülő speciális kérdéseket, a válással és a gyermekek külön-nevelésével kapcsolatos, valamint a mozaik-családban felmerülő témaköröket is. Tapasztalataimat - a korábbi jogi tanulmányaimnak is köszönhető, rendszerező szemlélettel bírván - mindig igyekeztem rendszerbe foglalni, kiegészíteni még több ismerettel, "átlátni" mindazt, ami körülvesz. Ebben a tudatosságban volt segítségemre a családállítás és ezen az úton tudom segíteni azokat is, akik megtisztelnek bizalmukkal.

Mediátori és párkapcsolati tanácsadói munkám során nagy tapasztalatot szereztem a párkapcsolati kérdésekben és látom, hogy hány és hány esetben a családállítás hoz megoldást ezekre a problémákra: beleértve a párkapcsolat hiányának problémáját is. Éppen úgy, ahogy a munka-karrier témában is megoldást hoz: magam is a családállításnak köszönhetem, hogy ma már azzal foglalkozom, ami a hivatásom: segíteni az embereknek abban, hogy megtalálják a megoldást problémáikra.

A családállítások során számos nehéz sorssal találkoztam, de azt láttam: ha a helyünkre kerülünk, egyszeriben minden kitisztul.

Mindannyian a helyünket keressük: a helyünket, amely csak a miénk. Családunkban, amelyhez tartozunk, kapcsolatainkban és párkapcsolati konfliktusaink során. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a konfliktusok békés rendezésével, a valódi lelki folyamatokra a családállítással történő rátekintéssel, és az egyéni tanácsadás során használt módszerek felhasználásával. Megtalálni azt a helyet a világban, amely igazán a miénk.

Ha érdeklődik a családállítás iránt, olvassa el írásomat arról, hogyan látom én a családállítást, milyen szemlélettel dolgozom.

Blogomban a családállítással kapcsolatos gondolataimról, tapasztalataimról írok, szeretettel várom az olvasókat! :-)

A www.drbarnaandrea.hu oldalon pedig megismerheti mediátori tevékenységemet.

FONTOSnak tartom, hogy képzettségem és szakmai tapasztalatom alapján pillanatnyilag a mentálisan egészséges személyek számára tudok segítséget nyújtani életvezetési kérdésekben, ami lényegében az önismeretet, a személyiség fejlesztését jelenti. Az általam alkalmazott módszerek és technikák nem alkalmasak súlyosabb (pszichiátriai, vagy szakpszichológusi kompetenciába tartozó) problémák kezelésére, megoldására. Az általam vezetett csoportok, konzultációk és tanácsadás nem terápia, így amennyiben arra van szükség, akkor szakértő, kompetens megoldás igénybevételét tanácsolom az érdeklődőknak és őket oda irányítom. A kompetencia-határok betartását ma már - jogászként úgy tartom: nagyon helyesen - jogi eszközökkel is szankcionálják, amellett, hogy egy hiteles segítő ettől függetlenül is etikusan jár el.

e-mail icon Facebook icon