Helyünk a világban

Hírek

Kedves látogatók!

A következő időszakban itt a honlapon és a közösségi médiás felületeimen is megújulást, tartalombővítést tervezek. Szeretném a sok-sok új tervemet, ötletemet megmutatni, jóval aktívabb jelenléttel, sok érdekes írással várok szeretettel mindenkit vissza hamarosan! Addig is emailben vagy facebook-on szívesen fogadom az ötleteket, hogy miről szeretnétek olvasni! Szép tavaszt kívánok! Andrea


Örömmel tájékoztatom kedves látogatóimat, hogy 2020. tavaszán újabb képzésen veszek részt, amellyel hamarosan hivatalos eü. és természetgyógyász alapvizsgát teszek, ősztől pedig pszichológia egyetemi alapképzés következik, hogy még több szakismerettel segíthessek:)


Kedves látogatók! A következő időszakban átmenetileg nem dolgozom, hogy a sok évi munkát feltöltődési időszak követhesse: család, pihenés, tanulás, megújulás. Terveim szerint 2021. nyarán folytatom, immár végzett kineziológusként is, és ahogy eddig: empátiával, szakmai tudással támogatva az önismeret útján a hozzám fordulókat.


Kedves érdeklődők!

Elfoglaltságom esetén időpontegyeztetésre sms-ben van lehetőség a 70-9423236-os számon, vagy visszahívás kérhető.


Legnépszerűbb írásom a blogban továbbra is a "Nőiesség, férfiaság - mit jelent a női sor és a férfi sor a családállításban?" A bejegyzésben a női és a férfi erőről írok, azaz arról, hogy mi lehet az akadálya annak, ha nőként vagy férfiként nem érezzük, hogy a helyünkön lennénk.


Tájékoztatok minden kedves érdeklődőt, hogy egyéni és csoportos családállításra 2015. június 1-jétől új helyszínen, a XIV. kerületben, a Várna utca 12-14. szám alatt várok mindenkit!

Az elmúlt két évben "kinőttem" korábbi, szeretett helyemet és reményeim szerint e könnyebben megközelíthető helyszínen még többeknek tudok segíteni megoldást találni a problémákra.

Szeretettel várok mindenkit!:)


Egyéni állításra jelentkezés a 70-942-32-36 os telefonszámon.


Csoportos állításra jelentkezni az info@csaladrendszer.hu címen lehet. Csoportjaimat az érdeklődők számának függvényében szervezem, ezért annak aktuális időpontjáról e-mailben tudok felvilágosítást adni.


Kedves érdeklődők! 2013. októberétől szeretettel várok új, fix helyemen mindenkit, aki szeretne egyéni vagy csoportos családállításon részt venni! Cím: Petneházy utca 76/A.

Kapcsolat

dr. Barna Andrea családállító coach

Hívjon: 70-942-32-36
Írjon itt!

Keressen a facebook-on: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Testvérek - ki viseli a szülők terheit?

Családunk, amelybe születtünk egy rendszer. Minden tagja együtt alkot egy egészet, amely egyensúlyban van. A legjobb, ha mindenki a saját helyén, saját feladatait oldja meg, ez a mindenki számára...

Bemutatkozás 

dr. Barna Andrea

Barna Andrea - családfelállítás Budapest

Barna Andrea családállító coach, kineziológiai konzulens és nyilvántartott mediátor vagyok.

Húsz évvel ezelőtt végeztem az egyetemen, majd 2004-ben újabb, immár kommunikációs diplomát szereztem. 2013-ban önálló Mediációs Irodát nyitottam Budapesten. Mindig az emberi problémák érdekeltek: elsősorban a párkapcsolatok, az életvezetési elakadások, a betegségek lelki háttere, az anyaság kérdésköre, a családi kapcsolatok. Azt gondolom, hogy a kapcsolatok meghatározzák életünket, és hiszem azt, hogy aki párkapcsolatokkal foglalkozik, annak mély ismeretekkel kell rendelkeznie az egyéni problémákról is. A családállítás számomra azonban kapcsolati kérdésektől független, önálló önismereti és segítő módszer, amely tapasztalataim szerint megoldást hoz olyan egyéni problémákra is, amelyekre más módszerek nem.

Hellinger családállítással közel 15 éve foglalkozom. Rendszer- és családállító coach, field terapeuta végzettségemet - hivatalosan 2012-ben - a Gilford Akadémián, gyakorlatomat korábban csoportos családállításokat vezető pszichológus mellett szereztem és fejlesztettem tovább az elmúlt években. Elsősorban egyéni állításokat tartok.

családállítás mellett, a mediátor-képzést megelőzően és azt követően is több különböző képzésen vettem részt, amelyek mind segítettek önálló szemléletem kialakításában, amit fontosnak tartok. Ezek közül talán a legjelentősebb, hogy 2013-ban dr. Bíró Gyulának, a Károli Egyetem tanárának köszönhetően elvégeztem az egy éves NLP és NLPszichoterápia gyakorlati és kommunikációs képzést, amely egy célorientált, jövőre irányuló terápiás módszer. Fontosnak tartom a szakmai fejlődést, a különböző módszerek ismeretét, ezért 2015 óta One Brain kineziológiai képzések sorozatán, 2020. tavaszától természetgyógyász alapképzésen, ősztől pedig terveim szerint pszichológia alapszakon folytatom tanulmányaimat az egyetemen. Ezt kisebb tréningek is kiegészítik, amelyek közül a 2018-ban megismert "Erőszakmentes kommunikáció" módszerét (Rambala Éva) emelem ki, de többek között a keleti módszerekben is ismereteket szereztem (Reiki, Prána nadi). A megismert módszerek nagy része jó kiegészíti egymást és az évek alatt egységes háttérré álltak össze a munkámhoz. De a legfontosabbnak a személyes elhivatottságot tartom: azt, hogy az ember valóban a segítő szakmára hivatott legyen, ez az  alap, amire a szakmai tudás felépülhet.

Többféle módszer ismeretében  és az évek alatt megszerzett tapasztalatommal - és ezt a visszajelzések is megerősítik számomra - megértő, empatikus támogatást tudok nyújtani a hozzám fordulóknak családállítóként immár 7 éve.

Négy gyermeket nevelek, három évestől húsz évesig: két fiam és két lányom van, ketten ikrek közülük. Jól ismerem azokat a problémákat, amelyekkel a gyermekeket - akár egyedül - nevelő anyák szembesülnek, és azokat, amelyekkel egy önálló karriert megteremtő nőnek szembe kell néznie. Ma már tapasztalatból ismerem a csecsemőkor mellett a kisiskolás-kor és a kamaszkor nehézségeit, az ikergyermekek körül felmerülő speciális kérdéseket, a válással és a gyermekek külön-nevelésével kapcsolatos, valamint a mozaik-családban felmerülő témaköröket is. Tapasztalataimat - a korábbi jogi tanulmányaimnak is köszönhető, rendszerező szemlélettel bírván - mindig igyekeztem rendszerbe foglalni, kiegészíteni még több ismerettel, "átlátni" mindazt, ami körülvesz. Ebben a tudatosságban volt segítségemre a családállítás és ezen az úton tudom segíteni azokat is, akik megtisztelnek bizalmukkal.

Mediátori és párkapcsolati tanácsadói munkám során nagy tapasztalatot szereztem a párkapcsolati kérdésekben és látom, hogy hány és hány esetben a családállítás hoz megoldást ezekre a problémákra: beleértve a párkapcsolat hiányának problémáját is. Éppen úgy, ahogy a munka-karrier témában is megoldást hoz: magam is a családállításnak köszönhetem, hogy ma már azzal foglalkozom, ami a hivatásom: segíteni az embereknek abban, hogy megtalálják a megoldást problémáikra.

A családállítások során számos nehéz sorssal találkoztam, de azt láttam: ha a helyünkre kerülünk, egyszeriben minden kitisztul.

Mindannyian a helyünket keressük: a helyünket, amely csak a miénk. Családunkban, amelyhez tartozunk, kapcsolatainkban és párkapcsolati konfliktusaink során. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a konfliktusok békés rendezésével, a valódi lelki folyamatokra a családállítással történő rátekintéssel, és az egyéni tanácsadás során használt módszerek felhasználásával. Megtalálni azt a helyet a világban, amely igazán a miénk.

Ha érdeklődik a családállítás iránt, olvassa el írásomat arról, hogyan látom én a családállítást, milyen szemlélettel dolgozom.

Blogomban a családállítással kapcsolatos gondolataimról, tapasztalataimról írok, szeretettel várom az olvasókat! :-)

A www.drbarnaandrea.hu oldalon pedig megismerheti mediátori tevékenységemet.

FONTOSnak tartom, hogy képzettségem és szakmai tapasztalatom alapján pillanatnyilag a mentálisan egészséges személyek számára tudok segítséget nyújtani életvezetési kérdésekben, ami lényegében az önismeretet, a személyiség fejlesztését jelenti. Az általam alkalmazott módszerek és technikák nem alkalmasak súlyosabb (pszichiátriai, vagy szakpszichológusi kompetenciába tartozó) problémák kezelésére, megoldására. Az általam vezetett csoportok, konzultációk és tanácsadás nem terápia, így amennyiben arra van szükség, akkor szakértő, kompetens megoldás igénybevételét tanácsolom az érdeklődőknak és őket oda irányítom. A kompetencia-határok betartását ma már - jogászként úgy tartom: nagyon helyesen - jogi eszközökkel is szankcionálják, amellett, hogy egy hiteles segítő ettől függetlenül is etikusan jár el.

e-mail icon Facebook icon