Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm!  Október végén a megújult honlapon bővebb tartalommal és új formában találkozhat velem, vagy várom személyesen! 


Szabad egyéni időpontjaim

Kedves érdeklődők, az új jelentkezők számára elsősorban hétfőn és szerdán napközben vannak kijelölt időpontjaim. 
Az itt felsoroltakon  kívül eső, felszabaduló időpontokról sms-ben vagy telefonon érdeklődhet vagy kérhet értesítést. 

Októberben a következő szabad időpontjaim közül most rögtön választhat:
október 4.   szerda    10.00
október 5.    csütörtök   12.00       13.30
október 9.     hétfő    12.30 
október 11.   szerda    10.00
Foglaljon időpontot sms-ben azonnali visszajelzéssel! Az elérhető időpontokat a kapcsolat menüpontban is megtalálja.


Azonnali időpontfoglaláshoz küldjön sms-t:

70-942-32-36


Várom kérdéseit is:

barna.andrea.pszi@gmail.com


Kapcsolat

Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon vagy írjon sms-t: 70-942-32-36

barna.andrea.pszi@gmail.com

Keressen messenger üzenetben, Facebook oldalamon: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Egyéni tanácsadás - segítő beszélgetés személyre szabottan

Tanácsadás Barna AndreaVan olyan helyzet, amikor objektív, kívülálló segítségre van szükségünk. De sokszor nem tudjuk: kihez forduljunk? A probléma nem olyan súlyos, hogy pszichológust keressünk. Mégis hozzáértő tanácsra, támogatásra lenne szükség.

De mi segíthet? A családállítás? Kineziológus? Vagy keressünk önismereti tanfolyamot? Lehet, hogy konfliktusok között élünk, amelyeket jó lenne rendezni mediátorral? De mi az a mediátor? Vagy megvan a cél, valamiért mégsem sikerül elhatározásra jutni, hogy váltsak? Mi a feladatom a világban? Hol a helyem? Forduljak egy coach-hoz?

Ezekre a kérdésekre segíthetek megtalálni a választ. Segítek elindulni az úton, hogy olyan hajóssá válhasson, aki a jövő-menő szeleket és akár a viharokat is kihasználva a saját útján halad a tengeren.

Az egyéni tanácsadás során megértő támogatást és szakmai segítséget nyújtok:

- ha problémái vannak a párkapcsolattal: ha nem talál megfelelő társat, ha újra és újra ugyanazokban a helyzetekben találja magát, ha kapcsolata konfliktusos pedig szeretik egymást, ha szeretné megérteni párját, de a kommunikáció valamiért nem működik jól, ha elvált, de a gyerekek érdekében szeretne jó kapcsolatban együttműködni volt társával,

- ha anyaként, apaként nehézséggel küzd nevelési kérdésekben: testvérféltékenység, az óvoda- és iskolakezdés nehézségei, gyermeki félelmek, az anyává válás folyamata, hogyan legyünk jó anyák, mégis önmagunk, hogyan kezeljük környezetünk (anyánk, anyósunk) elvárásait, hogyan legyünk jó apák akkor is, ha külön élünk gyermekünktől,

- ha gondjai vannak a családjával, szüleivel, testvéreivel, vagy ha baráti kapcsolataiban konfliktusok merülnek fel,

- ha nem találja a valódi hivatását, ha szeretné "megvalósítani önmagát" a munkában, de valamiért nem megy, ha konfliktusai vannak a munkahelyén, ha újra és újra ugyanazokkal a nehézségekkel szembesül, ha szeretné megvalósítani az álmát, de nem tudja hogyan fogjon hozzá, ha megvan a cél, de hiányzik a motiváció vagy a kitartás,

- ha szeretne a "helyére kerülni", jól érezni magát, de nem látja ennek az útját, ha úgy érzi többet kéne önmagával törődnie, de nincs elég motivációja, ötlete hozzá.

Mindezekben a helyzetekben segíthetek megoldást találni úgy, hogy többféle módszer közül éppen azt alkalmazzuk, amelyik a leghatékonyabban segít. Azt gondolom, hogy ha valaki valóban változást szeretne, akkor nincs szükség hosszas tanácsadásokra: elég egy-egy impulzus, hogy a hajó elinduljon az útján és onnan már önmagát kormányozza.

Milyen módszerek megismerésére és használatára van lehetőség, ha hozzám fordul?

Egyéni családállítás során a családállítás iránt érdeklődő, de annak csoportos formáját valamilyen oknál fogva nem kedvelők is megismerkedhetnek a módszerrel és hatékony megoldásokhoz juthatunk. Néha éppen csak a felismerés szükséges, rálátni arra, hogy a „fejünk igazsága” semmit sem ér, ha a lelkünkben, tudatos gondolatainktól függetlenül, egészen más folyamatok zajlanak. Mik ezek, mi mozgat bennünket valójában?

Kinezológiai konzultáció során felismerhetőek azok a "blokkok", amelyek meggátolják, hogy kiegyensúlyozottan, stresszmentesen és hatékonyan megoldjuk a felmerülő nehézségeket, problémáinkat. A korábbi negatív események által okozott stressz kialakíthat bennünk "elakadásokat", amelyeknek tudatossá válásával nem folytatódnak a rossz minták, önismeretünk gazdagodik, új stratégiák válnak a miénkké, amelyekkel teljesebb életet élhetünk.

Nagyon hatékony módszer az NLP, a neuro-lingvisztikai programozás. Az NLP-vel történő célmeghatározás, a célok pontosítása, a cél eléréséhez történő stratégia-kijelölés szinte minden problémás élethelyzetben jól alkalmazható. Hiszen a felmerült probléma megoldása maga a cél, néha nem is számítanak az okok, lássuk a megoldáshoz vezető lépéseket! A családállítás és az NLP jól kiegészíti egymást az egyéni tanácsadás során.

Alkalmazom emellett mindazokat a módszereket is, amelyekkel mint mediátor dolgozom. A mediátor közvetítő, aki a konfliktusok megnyugtató megoldásában segít. A mediáció eredetileg a peres eljárás alternatívája, például válás esetén, de minden hétköznapi konfliktushelyzetben alkalmazhatók módszerei. Ha konfliktusa van partnerével, családtagjaival, vagy a munkahelyén, az egyéni tanácsadás során ezeket is kezelni tudjuk. A konfliktusok békés megoldásával jobban érezzük magunkat életünkben és megtaláljuk helyünket a világban. Ebben segít a mediáció is.

e-mail icon Facebook icon