Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm!  2024-ben a megújult honlapon bővebb tartalommal és új formában találkozhat velem, vagy várom személyesen! 


Szabad egyéni időpontjaim

Kedves érdeklődők, az új jelentkezők számára elsősorban hétfőn és szerdán napközben vannak kijelölt időpontjaim. 
Az itt felsoroltakon  kívül eső, felszabaduló időpontokról sms-ben vagy telefonon érdeklődhet vagy kérhet értesítést. 

Márciusban a következő szabad időpontjaim közül most rögtön választhat:
március 4. hétfő   10.00
március 13. szerda  10.15 
március 14. csütörtök 10.00
Foglaljon időpontot sms-ben azonnali visszajelzéssel! Az aktuálisan elérhető időpontokról sms-ben vagy emailen érdeklődhet:
barna.andrea.pszi@gmail.com       70-9423236 
További szabad időpontok március első felében
március 6, 8, 11 és 12-én a délelőtti órákban még lesznek, amelyekről szintén sms-ben érdeklődhet. 


Azonnali időpontfoglaláshoz küldjön sms-t:

70-942-32-36


Várom kérdéseit is:

barna.andrea.pszi@gmail.com


Kapcsolat

Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon vagy írjon sms-t: 70-942-32-36

barna.andrea.pszi@gmail.com

Keressen messenger üzenetben, Facebook oldalamon: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Mi történik, ha nem a saját életünket éljük?

Megtorpanásaink, problémáink sokszor abból adódnak, hogy öntudatlanul is kötődve családunkhoz, a valaki mással megtörtént nehézségeket ismételjük meg saját életünkben. Miről ismerhetjük fel, hogy erről van szó?

Mikor gondoljunk arra, hogy nem a saját életünket éljük, hanem valamely családtagunkhoz kötődve az ő sorsát ismételjük?

Jó példa erre az a negyven körüli, életvidám, rengeteg céllal és tervvel rendelkező férfi, aki az utóbbi időben kitartása ellenére sem boldogul a munkájában. Szakmájában tehetséges és sokáig sikeres is volt, de úgy érzi "valami mást kell csinálnia", "csak külföldön lehet boldogulni". Amikor megkeresett, egyszerűen csak azt fogalmazta meg, hogy a régóta tervezett új, külföldi munkájához szükséges lenne eladnia egy ingatlant, ami már két éve nem sikerül. Mi lehet ennek az akadálya, mit tehetne még, amikor már minden erejét és türelmét latba vetette?

Az egyéni állítás során saját magának, az ingatlan eladásának és az eladás akadályának választott kartonlapokat, amelyeket saját érzése szerint elhelyezett a földön. Az állítás során az látszott, hogy amit/akit az "akadály" képvisel, az szomorú. Lefelé néz és nagy szomorúságot érez. Elhelyezve egy lapot, amely azt kéviseli, ami miatt szomorú, már világossá vált a kép. A "szomorúság oka" egy olyan személy volt, aki a férfi családjának tagja volt, de meghalt, mielőtt céljait elérhette volna. Mint kiderült, a férfi bátyja nagyon fiatalon, balesetben vesztette életét. Ez a báty külföldön dolgozott és a baleset előtt nem sokkal kezdett egy tanfolyam elvégzésébe, nemsokára nősölt volna. Céljait a baleset kettétörte. Világosan érezhető volt, hogy a férfi nagyon kötődik a bátyjához, holott tudatos szinten nyugodtan beszélt róla és a húsz évvel ezelőtti baleset felidézése nem okozott neki semmilyen rossz érzést.

Az állításból jól látszott, hogy ez a báty, a férfi családrendszerének nehéz sorsú, fiatalon meghalt tagja az akadály szomorúságának az oka, azaz ez a történet áll akadályként a férfi sikeres életének útjában. Milyen érdekes: a férfi maga is külföldi munkát szeretett volna és e cél érdekében nyelvet tanult, felszámolta itthoni kötöttségeit, azonban a kiutazás különböző - látszólag racionális okok miatt - mégis késett, évek óta. A bátyjához való kötődés miatt a férfi egyrészt nagyon erősen érezte a késztetést a külföldi munkára, hogy "kövesse őt", évek óta mondogatta: "ki kell mennem külföldre". Másrészt viszont valami tiltakozott benne ez ellen, így mindig akadt valami látszólag külső nehézség. Valójában azonban ezek a külső nehézségek megoldhatóak lettek volna, ha a szándék egyértelmű és erős. De nem volt az, mert nem a férfi saját szándéka volt, hanem szeretetből a nehéz sorsú családtagot követte volna.

A külföldre vágyakozást és az ennek beteljesítésében való megtorpanást egyaránt a meghalt bátyhoz való kötődés okozta. A kiutazásban való régóta húzódó megtorpanás azért volt, mert "ha a bátyám nem végezhette be a terveit, akkor én sem, követem őt ebben is".

Miután a folyamatok jól láthatóvá váltak és a feloldás megtörtént, az állítás végén a meghalt bátyát képviselő kartonlapon állva az volt érezhető, hogy a meghalt báty támogatja öccsét abban, hogy saját életét élje. Eközben a férfit saját magát képviselő kartonlapon állva felszabadultságot lehetett érezni: "nem kell földbe gyökerezve állnom, hogy mennék is a bátyám után és nem is, hanem tiszteletben tartva az ő sorsát, kezdek valami jót a saját életemmel, ami igazán csak az én utam".

Az állítás nagyon nagy hatással volt rá a férfira. Sokszor először, amikor az állítás során szembesülünk a lelkünkben zajló folyamatokkal és azok felkerülnek tudatos szintre, tiltakozunk ellenük, vagy azt mondjuk, hogy "nagyon érdekes, ezt eddig is tudtam, de akkor mi van". És aztán másnap-harmadnap elkezdődik a lelkünkben valami mozgás és hatni kezd az állításon látott kép. Ebben az esetben a férfi néhány nap múlva azt mesélte, hogy az állítás után olyan elgondolkodónak érezte magát, valahogy "befelé figyelt" és egyébként két állásajánlatot kapott a következő napokban, amelyek ha jól alakulnak, akkor az ingatlan eladására nem lesz már feltétlenül szükség, megoldódnak az anyagi gondok. "És ha ki akarok menni külföldre mégis, akkor már nem a bátyám miatt, hanem mert én úgy döntök"...

e-mail icon Facebook icon