Helyünk a világban

Információk

Szeretettel üdvözlöm!  2024 tavaszán a megújult honlapon bővebb tartalommal és új formában találkozhat velem, vagy várom személyesen! 


Szabad egyéni időpontjaim


Áprilisban a következő szabad időpontjaim közül most rögtön választhat:
április 15. hétfő    9.00                14.00
április 16. kedd     9.00 10.30     12.00
április 17. szerda  9.00  10.30    12.00
Foglaljon időpontot sms-ben azonnali visszajelzéssel! Az elérhető további időpontokról sms-ben vagy emailen érdeklődhet:
barna.andrea.pszi@gmail.com       70-9423236 


Azonnali időpontfoglaláshoz küldjön sms-t:

70-942-32-36


Várom kérdéseit is:

barna.andrea.pszi@gmail.com


Kapcsolat

Barna Andrea kineziológus, családállító coach

Hívjon vagy írjon sms-t: 70-942-32-36

barna.andrea.pszi@gmail.com

Keressen messenger üzenetben, Facebook oldalamon: Helyünk a világban

Legfrissebb bejegyzés

Hírek az elmúlt 9 évből

A korábbi híreket áthelyeztem ebbe a blogbejegyzésbe, hogy a honlapom és a munkám története iránt érdeklődők megtalálják az archív információkat is:)

Helyszín: XV. kerület (kertvárosi...

Két szóban a családállításról - azoknak, akik még nem ismerik

A családállítás egy módszer arra, hogy problémáinkra megoldást találjunk.

Például miért szorongunk, miért problémás a kapcsolatunk, miért tér vissza és vissza ugyanaz az érzés vagy nehézség, miért nem érezzük magunkat a helyünkön.

A családállítás:

- egyrészt szisztematikus terápiás módszer, amely ma már pszichológus-szakmailag is elismert,

- másrészt olyan összefüggéseken alapul, amelyek ma még nem tudományosan bizonyítottak, ezért spirituális irányból is megközelíthető: így nézve a lelkünk mélységeibe enged bepillantást...

Egyéni családállításnál a problémát megfogalmazva azt nézzük meg, hogy mi áll mögötte. Mi az oka. És ezt a - korábban nem tudott, mert nem tudatos - okot szüntetjük meg.

Csoportos családállításnál ugyanezt csoportban, más személyek segítségével végezzük el és mi is segítünk a többieknek, tanulunk tapasztalataikból.

Min alapul?

Bert Hellinger német terapeuta azon megfigyelésén, hogy életünkre a családunk (szüleink, őseink sorsa) kikerülhetetlen hatással van. Családrendszerünk részei vagyunk és így problémáink oka gyakran nem saját életünkben, hanem őseink sorsában, annak ránk-hatásában keresendő.

Röviden: miben különbözik más segítő módszerektől?

A pszichológia módszereihez képest gyorsabb, látványosabb, azaz erősebb a hatása, "felismerés jellegű". Nem elemzés vagy tanácsadás: a megoldást az ember maga találja meg, ahogyan a kineziológiában is, az állítás csak az ehhez szükséges lökést adja meg. Az egyéni állítás több is ennél: lehetőséget nyújt arra, hogy a felismerések után a változásban is segítséget kaphassunk, ha szükséges.

A kineziológiával szemben a problémák olyan okaira is megoldást nyújt, amelyek nem saját életünkből fakadnak. De a kineziológiához hasonlóan oldja a blokkokat, és szintén nem tisztán racionális alapú módszer.

A többi, nem pszichoterápiás módszerhez képest alapvetően tudományos alapú, működésének sok aspektusa bizonyított.

Sok kötődése van klasszikus pszichoterápiás módszerekhez (családterápia, pszichodráma stb.), de van egy olyan "megmagyarázhatatlan" hatásmechanizmusa, ami miatt a spiritualitáshoz is közel áll.

De ami a legfontosabb: segít!

e-mail icon Facebook icon